All photos and written content
on this site are the sole property
of Brocante Prulletjes.
Please do not copy or borrow.
Thank you.

dinsdag

De grand rue in Ribeauville


Om je toch alvast een idee te geven waar we zaten...
dit was de hoofdstraat van het dorp.
Geweldig he dat uitzicht zo tussen die mooie pandjes door. Naar mijn idee bestaat de lokale bevolking voor het leeuwendeel uit oudere mensen, en is de rest wat jonger is direct herkenbaar als toerist. We verbleven op het het Domain van Jean Sipp een wijnboer die een groot gedeelte van de wijngaarden om/in Ribeauville bezit. We huurde bij hen een kamer met keuken, douche, en een gezellige volgens Elzas traditie huiskamertje met twee heerlijke stoelen. Onder de kamer was een garage gesitueerd voor de auto, reuze handig dus. Ontbijt haalde we 's morgens zelf bij de plaatstelijke bakker ( wel keuze uit drie verschillende bakkers ) en dat was allemaal op loop afstand (3 min lopen).
Vanuit Ribeauville zijn we zo ongeveer in alle dorpjes rondom geweest, het ligt allemaal op zeer korte afstand. Colmar is 18 minuten rijden, en naar Straatsburg is het een klein half uurtje.
Nou zomaar even een krabbeltje, ga ik gauw weer even verder met de rest van de foto's. want een diashow lijkt me in dit geval handiger..maar kost ook even tijd...

1 opmerking:

Bonnie zei

Hoezo jaloers.....